Internet bol pred touto sezonou vzdy poslednou moznostou. Najma ceske televizie v minulych sezonach milovali Arsenal (vdaka Tomasovi Rosickemu?), tuto sezonu sa vsak vsetko zmenilo a s poslednej moznosti sa stala moznost jedina. Musim poklopat, zatial mi sla vacsina zapasov vskutku dobre a to i s bonusom na nezaplatenie: nemusel som pocuvat Marcela Merciaka ani ziadneho ineho prechytraleho komentatora, s pochybnou vyslovnostou a s ubohymi vedomostami.
Toto je jednoduchy navod pre amaterov ako som ja, odbornici, ktori sleduju zapasy online niekolko rokov nemusia citat.
Co potrebujeme?
Pocitac s pripojenim na internet.
Osobne fungujem na prestarlom (i ked mimoriadne vykonnom) laptope Dell Vostro 1500
Predpriprava:
mozno robim vacsinu veci zbytocne a moznoe nie, zatial to funguje a ja to menit nebudem. Vzdy, ked sa blizi zapas precistim laptlop klasickymi cistkami, aby ma pocas zapasu nic neprekvapilo. Takze tuneup, precistenie registrov a tak.. Tesne pred zapasom vypnem vsetko co taha internet. Utorrent, ci gadgety v sidebare, vypnem mail klienta, vypnem skype, vypnem uplne vsetko co taha nieco z netu. Zakazem sestre pouzivat spomenute programy a povolim jej surfovat na Ipode. Spominany program tuneup utilities ma moznost TURBO modu, ktory bezprostredne pred zapasom vypinam (turbo mode vypne vsetky zbytocnosti a rapidne zvysi vykon). Laptop supnem na chladic, zapojim na telku a som takmer pripraveny.
Vyhladanie vhodneho streamu:
Tak a moja neoblubena cast..V prvom rade je dolezite prelistovat si bibliu streamov myp2p.eu . Je tam vela FAQ, ktore je potrebne si precitat.
Ak chcete fakt dobry stream, nezaobidete sa bez softweru. Ja osobne mam momentalne v laptope nainstalovany Sopcast (moj hlavny program na sledovanie streamov), Veetle (ak by sklamal sopcast), TVU player (ak by sklamal veetle) a niekolko cinskych softov, ktore mam pre pripad, ze by nic ine nefungovalo. Ak nic z toho nefunguje, bucham do laptopu a nadavam na vsetko, na co sa nadavat da.
Vsetky programy najdete na myp2p.eu. Odporucam nainstalovat niekolko zo spominanych programov.
Na stranke myp2p.eu si vyhladame pozadovany zapas. Linky na streamy su zverejnovane niekolko hodin pred zapasom. Je dobre zacat hladat zhruba hodinu pred zaciatkom zapasu.
V pripade Arsenalu si rad vyberiem streamy od ESPN alebo FOX, pripadne YES!. Ako som spominal, najradsej pouzivam Sopcast, preto hladam streamy na sopcast. Je dobre si skontrolovat bitrate (ja si vyberam bitrate od 500 do 800 Kbps - nizsie bitrate znamena mensiu kvalitu, vyssie bitrate by mi netove pripojenie asi nezvladlo). Skontrolujem kvalitu pripojenia a idem na to.
Sopcast:
linku neotvaram klikom! skopirujem link a vlozim ho do sopcastu, na viste vraj dost pomaha ak otvorite sopcast ako administrator. Ked sa stream nacita na 90 percent som zvycajne za vodou.
Veetle:
staci kliknut na link, stream sa otvori na novej karte
Ostatne programy:
individualne
Rozne media players stramy s nizkym bitrate:
mizerna kvalita, strasne vypadky, neodporucam! pridete o nervy!!
budem rad, ak sa podelite o svoje zazitky, tipy a navody.