Arsenal Fórum

Diskusné fórum fanúšikov Arsenalu

Ako sledovat zapasy Premier League online?

Aj tak to nikto nečíta :-)

Ako sledovat zapasy Premier League online?

Poslaťod miki » Sob Sep 25, 2010 12:56 am

Ako ste si urcite vsimli, sledovat zapasy Premier League nie je tento rok vobec jednoduche. Nastastie, vzdy existuje riesenie. Pri troche stastia, s dobrym internetovym pripojenim a s trochou trpezlivosti mozete sledovat kazdy zapas Arsenalu (alebo akehokolvek ineho klubu Premier League nazivo).

Internet bol pred touto sezonou vzdy poslednou moznostou. Najma ceske televizie v minulych sezonach milovali Arsenal (vdaka Tomasovi Rosickemu?), tuto sezonu sa vsak vsetko zmenilo a s poslednej moznosti sa stala moznost jedina. Musim poklopat, zatial mi sla vacsina zapasov vskutku dobre a to i s bonusom na nezaplatenie: nemusel som pocuvat Marcela Merciaka ani ziadneho ineho prechytraleho komentatora, s pochybnou vyslovnostou a s ubohymi vedomostami.

Toto je jednoduchy navod pre amaterov ako som ja, odbornici, ktori sleduju zapasy online niekolko rokov nemusia citat.

Co potrebujeme?
Pocitac s pripojenim na internet.
Osobne fungujem na prestarlom (i ked mimoriadne vykonnom) laptope Dell Vostro 1500 :D (pozn. neviem aky vplyv ma hardver na sledovanie streamov, ale na 386ke to asi nespustite) a dslkovom internete od T-comu. Mam program Turbo 2, co znamena prenosova rychlost 2048/256 kb/s. Pred zaciatkom sezony som si zaplatil jednorazove zvysenie uploadu na 512 kb/s a musim povedat, ze tie 2 eura za to stali! Kedze vacsina streamov funguje na peer2peer uploadr rychlost je dolezita takisto ako rychlost downloadu.

Predpriprava:
mozno robim vacsinu veci zbytocne a moznoe nie, zatial to funguje a ja to menit nebudem. Vzdy, ked sa blizi zapas precistim laptlop klasickymi cistkami, aby ma pocas zapasu nic neprekvapilo. Takze tuneup, precistenie registrov a tak.. Tesne pred zapasom vypnem vsetko co taha internet. Utorrent, ci gadgety v sidebare, vypnem mail klienta, vypnem skype, vypnem uplne vsetko co taha nieco z netu. Zakazem sestre pouzivat spomenute programy a povolim jej surfovat na Ipode. Spominany program tuneup utilities ma moznost TURBO modu, ktory bezprostredne pred zapasom vypinam (turbo mode vypne vsetky zbytocnosti a rapidne zvysi vykon). Laptop supnem na chladic, zapojim na telku a som takmer pripraveny.

Vyhladanie vhodneho streamu:
Tak a moja neoblubena cast..V prvom rade je dolezite prelistovat si bibliu streamov myp2p.eu . Je tam vela FAQ, ktore je potrebne si precitat.
Ak chcete fakt dobry stream, nezaobidete sa bez softweru. Ja osobne mam momentalne v laptope nainstalovany Sopcast (moj hlavny program na sledovanie streamov), Veetle (ak by sklamal sopcast), TVU player (ak by sklamal veetle) a niekolko cinskych softov, ktore mam pre pripad, ze by nic ine nefungovalo. Ak nic z toho nefunguje, bucham do laptopu a nadavam na vsetko, na co sa nadavat da.
Vsetky programy najdete na myp2p.eu. Odporucam nainstalovat niekolko zo spominanych programov.
Na stranke myp2p.eu si vyhladame pozadovany zapas. Linky na streamy su zverejnovane niekolko hodin pred zapasom. Je dobre zacat hladat zhruba hodinu pred zaciatkom zapasu.
V pripade Arsenalu si rad vyberiem streamy od ESPN alebo FOX, pripadne YES!. Ako som spominal, najradsej pouzivam Sopcast, preto hladam streamy na sopcast. Je dobre si skontrolovat bitrate (ja si vyberam bitrate od 500 do 800 Kbps - nizsie bitrate znamena mensiu kvalitu, vyssie bitrate by mi netove pripojenie asi nezvladlo). Skontrolujem kvalitu pripojenia a idem na to.

Sopcast:
linku neotvaram klikom! skopirujem link a vlozim ho do sopcastu, na viste vraj dost pomaha ak otvorite sopcast ako administrator. Ked sa stream nacita na 90 percent som zvycajne za vodou.

Veetle:
staci kliknut na link, stream sa otvori na novej karte

Ostatne programy:
individualne

Rozne media players stramy s nizkym bitrate:
mizerna kvalita, strasne vypadky, neodporucam! pridete o nervy!!

budem rad, ak sa podelite o svoje zazitky, tipy a navody.
Truth is, I thought it mattered. I thought that music mattered. But does it bollocks! Not compared to how people matter.Victoria Concordia Crescit
Twitter
Facebook
We all live in a Perry Groves world.
Obrázok užívateľa
miki
Staff: manager

Sponzorované odkazy

Re: Ako sledovat zapasy Premier League online?

Poslaťod Tipek14 » Sob Sep 25, 2010 2:48 pm

Kde do SopCastu vložím tú skopírovanú adresu? Tam ako mi píše Channel -123456?
Obrázok užívateľa
Tipek14
Robert Pires
Robert Pires

Poslaťod miki » Sob Sep 25, 2010 2:54 pm

Vlavo hore Address. Na myp2p kliknes na Play pravym klikom a das kopirovat adresu odkazu, potom to vlozis do sopcastu.
Truth is, I thought it mattered. I thought that music mattered. But does it bollocks! Not compared to how people matter.Victoria Concordia Crescit
Twitter
Facebook
Obrázok užívateľa
miki

Poslaťod Tipek14 » Sob Sep 25, 2010 3:02 pm

Tak som presne spravil, a nechce mi teraz spustiť Chelski. :-/ Na Atdhe je iba jeden odkaz na Arsenal zatiaľ, tak mam trošku obavy. No neviem...musím sa s tým ešte "pohrať".
Obrázok užívateľa
Tipek14
Robert Pires
Robert Pires

Poslaťod Tipek14 » Sob Sep 25, 2010 3:10 pm

Veetle mi zase spustí, super kvalita, ale po 2-3 sekundách sa zasekne a koniec. >:(
Obrázok užívateľa
Tipek14
Robert Pires
Robert Pires

Poslaťod miki » Sob Sep 25, 2010 3:16 pm

Mne ide Man City, Chelski krasne.
Idem na tomto streame cez Sopcast:
Kód: Vybrať všetko
sop://broker.sopcast.com:3912/82153

Cely zapas mi to hra vyborne a to robim kopec inych veci na nete.

Na myp2p zatial nic moc (arsenal wba), ale moj stream bude asi toto:
http://www.veetle.com/index.php/channel/view#4c912fba086cc

Mas veetle nainstalovane?
Twitter
Facebook
Obrázok užívateľa
miki

Poslaťod Tipek14 » Sob Sep 25, 2010 3:23 pm

Jasné, mám. Ale neviem si ten SopCast vysvetliť. Vtedy mi vždy šiel parádne, aj HD a teraz mi nespustí nič. Akoby ho niečo blokovalo, ja neviem. :(
Obrázok užívateľa
Tipek14
Robert Pires
Robert Pires

Poslaťod cesc » Sob Sep 25, 2010 3:31 pm

ja mam tiez taky problem s veetle. Sakra, byvala tam slusna kvalita
Obrázok užívateľa
cesc
Robert Pires
Robert Pires

Poslaťod miki » Sob Sep 25, 2010 3:37 pm

tipek14: aky mas OS? Vista? neblokuje ti to firewall?? skus vypnut windowsacky firewall v nastaveniach, mozno sa to zlepsi..

a veetle vam nejde len dnes alebo vobec?
Twitter
Facebook
Obrázok užívateľa
miki

Poslaťod Tipek14 » Sob Sep 25, 2010 3:43 pm

Vôbec. :) XP mám. Vypnem firewall a nechám sa prekvapiť.
Obrázok užívateľa
Tipek14
Robert Pires
Robert Pires

Poslaťod cesc » Sob Sep 25, 2010 6:06 pm

veetle sa uz takto se*ie dlhsie, a firewall mavam vypnuty vzdy.
Obrázok užívateľa
cesc
Robert Pires
Robert Pires

Poslaťod miki » Sob Sep 25, 2010 9:16 pm

Tak ako vam to slo dnes? Mne bez jedineho seknutia 105 minut na veetle (ESPN). Skoda, ze ten vykon bol tak na hovno..
Twitter
Facebook
Obrázok užívateľa
miki

Poslaťod PicoBello » Sob Sep 25, 2010 10:01 pm

linku neotvaram klikom! skopirujem link a vlozim ho do sopcastu, na viste vraj dost pomaha ak otvorite sopcast ako administrator. Ked sa stream nacita na 90 percent som zvycajne za vodou.

miki, preco kopirujes link do sopcastu a neotvaras ho kliknutim na link na myp2p.eu?

inak, ja pouzivam sopcast a myp2p.eu.
pripadne kuknem streamy aj na http://www.livescorehunter.com/

TV si vyberam tie iste co ty.
Obrázok
Obrázok užívateľa
PicoBello
Robert Pires
Robert Pires

Poslaťod Tipek14 » Sob Sep 25, 2010 11:09 pm

Mne to šlo na kkt! >:D Mi bolo do plaču. Nakoniec som kapituloval, že sa dočkám kvalitného streamu a druhý polčas som odsledoval len cez WMP s rýchlosťou cca 205! Po konci zápasu som sa nakoniec rozplakal z výsledku. :'( Neviem si vysvetliť prečo mi poslednú dobu nespustí SopCast. Vždy to fičalo fantastický na 100%. Veetle sekalo, škriekalo, rezalo oči...všetko možné robilo, len nešlo kvalitne dnes ani nikdy. :-/
Obrázok užívateľa
Tipek14
Robert Pires
Robert Pires

Poslaťod miki » Sob Sep 25, 2010 11:11 pm

PicoBello píše:

miki, preco kopirujes link do sopcastu a neotvaras ho kliknutim na link na myp2p.eu?

inak, ja pouzivam sopcast a myp2p.eu.
pripadne kuknem streamy aj na http://www.livescorehunter.com/

TV si vyberam tie iste co ty.
cital som to v nejakom navode, asi to uz funguje normalne.
Vdaka za link! o tomto som nevedel.

tipek14 - to mi je luto, nemoze to byt providerom? od koho mas internet? skontroloval si programy, ktore by mohli nieco tahat??
sem-tam sa stane, ze sa v case zapasu zacne aktualizovat windows alebo nejaky iny soft..
Twitter
Facebook
Obrázok užívateľa
miki

Ďalší

Späť na Pravidlá, Informácie

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia